Billån – låna till bilen utan kontantinsats.

Vi rekommenderar följande tjänster.

Billån

Att köpa en egen bil är något som många drömmer om, men som alla inte har möjlighet att göra på grund av kostnaden. Bilar kommer i mängder av olika modeller och priser, och om man vill köpa en helt ny bil kan det bli dyrt. Många bilhandlare erbjuder avbetalningsplaner eller lån för dig som köper en bil från dem, men dessa lån och planer kan innehålla många dolda avgifter och resultera i att du betalar mer än vad du borde.

Om du vill slippa detta borde du ta ett billån! Många långivare erbjuder billån idag för att hjälpa människor att kunna köpa en ny bil, utan att behöva bli skuldsatta till bilhandlare eller betala mer än de borde.

Vad är ett billån?

Ett billån är, precis som det låter, ett lån man tar för att köpa en bil. Oavsett om man vill köpa en sprillans ny bil eller en begagnad kan det kosta dyra pengar. Det är sällan man har råd att lägga 20 000–100 000 direkt från egen fick för en bil, speciellt om man är ung och kanske inte har arbetat länge nog för att ha ett sparkapital. Därför är det otroligt bra att kunna ta ett lån för sin bil – som man sedan betalar av under ett bestämt antal år.

Det finns många olika långivare som erbjuder billån idag, då det är ett av de vanligaste lånen som människor tar. Beroende på vilken summa man vill låna kan man även hitta olika långivare som erbjuder olika avgifter och räntor. Det traditionella sättet för hur ett billån fungerar är att du lånar upp till 80% av bilens värde, och lägger en kontantinsats på 20%. Långivaren använder då bilen som pant, för att säkerställa att du har en säkerhet som låntagare. Om du vill låna 100% av bilens värde kommer du i stället att behöva ta ett privatlån som täcker upp hela kostnaden, där du inte har någon säkerhet i form av pant att erbjuda banken eller långivaren.

Varför ska man ta ett billån?

Det positiva med att ta ett billån är att man slipper tänka på att betala för bilen på en gång. Precis som med en bostad, är en bil något som man förmodligen kommer att bruka i många år framöver. Det är därför bra att ta ett lån för bilen då man betalar för den månadsvis och kan bruka den i takt med att man betalar.

Hitta rätt billån

Olika långivare erbjuder olika summor, olika avgifter och olika räntor. Många långivare baserar räntan på hur mycket du tjänar men när det kommer till billån går det oftast att få tag på ett riktigt bra lån med låg ränta och schyssta villkor.

Det är viktigt att jämföra olika långivare för att hitta ett lån som passar för just dig och dina behov. Beroende på vilken summa du behöver låna och hur lång tid du vill ha på dig att betala av lånet finns det olika lån att välja mellan – och mängder av olika långivare.

Jämför olika långivare med Credlån

Med hjälp av Credlån och vår kalkylator kan du hitta mängder av olika långivare som erbjuder billån. Du behöver bara fylla i beloppet du vill låna, samt hur lång tid du vill ha på dig att betala av lånet, så jämför vi olika långivare och ger dig en översikt av de du kan välja mellan.

Välkommen till Credlån – hitta rätt långivare för ditt billån!