Bolån – ett lån till ditt hem

Vi rekommenderar följande tjänster.

Bolån

Ett av de vanligaste lånen som tas idag är bolån. I princip alla som köper en fastighet behöver ett bolån, då man sällan har råd att lägga ut flera hundra tusen eller till och med miljoner ur egen ficka. Bolån är väsentliga och hjälper mängder av människor att finansiera sin bostad.

Om man ska köpa en bostadsrätt händer det ofta att man tar ett bolån direkt via sin bank, men det finns även andra sätt att gå till väga. Mängder av banker och långivare erbjuder bolån idag och det är ett säkert lån att ta för alla som vill köpa en fastighet.

Vad är ett bolån?

Ett bolån är ett lån som man tar för att köpa en bostad, antingen en bostadsrätt, ett hus eller en annan fastighet. Skillnaden på att bo i en bostadsrätt och en hyresrätt är att du själv äger en bostadsrätt, vilket ofta leder till en billigare boendekostnad såväl som en tryggare boendemiljö.

När man tar ett bolån behöver man själv lägga en handpenning, en så kallad kontantinsats, för att bli beviljad lånet. Det är ofta 15% av bostadens värde som läggs in i en handpenning, vilket innebär att ett bolån på 1 miljon kräver en kontantinsats på 150 000 kr. Ett bolån får inte överstiga 85% av bostadens värde.

Varför ska man ta ett bolån?

Att ta ett bolån är bra om man vill köpa en bostad då man sällan betalar så hög ränta. Banken använder bostaden som pant, eller säkerhet som det också kallas, för att se till så att du som låntagare kan betala av lånet. Om du vill sälja din bostad för att flytta någon annanstans kan du använda vinsten för att betala av bolånet helt och hållet, eller flytta över lånet till ett nytt bolån vid behov. Det kan fungera olika beroende på vilken långivare man använder, så kom ihåg att rådgöra med dem så att du är säker på villkoren för ditt lån.

Hitta rätt bolån

När du ska köpa en lägenhet eller en fastighet av något slag och behöver ta ett bolån är det som sagt vanligast att du går direkt till din bank. Det finns privata långivare som erbjuder bolån, men för att få en så bra ränta och så bra villkor som möjligt kan det vara lämpligt att gå till banken du använder och ta ett lån av dem.

Räntan för ett bolån kan variera beroende på vilken långivare du använder dig av, såväl som hur lång tid du vill ha på dig att betala av ditt lån. Oftast baserar räntan på din inkomst, i samband med lånetiden.

Jämför olika långivare med Credlån

Om du vill jämföra olika långivare för att hitta rätt bolån för just dig, kan du göra det med Credlåns kalkylator! Vi har skapat ett snabbt och effektivt sätt att jämföra olika långivare och ta reda på vilket lån som passar dig bäst. Du skriver bara in summan du vill låna, samt hur lång tid du vill ha på dig att betala av ditt lån, så tar vi fram en överblick av dina olika alternativ. Vi jämför olika räntor, avgifter och villkor för att hitta en schysst långivare som kan tillgodose dina behov och önskemål.

Välkommen till Credlån – hitta ett schysst bolån redan idag!

annons:

t?a=1528185062&as=1467406579&t=1&tk=0&i=1