Smslån, snabblån, mobillån, mikrolån – kärt barn har många namn.

Vi rekommenderar följande tjänster.

Smslån

Smslån, snabblån, mobillån, mikrolån – kärt barn har många namn. Det pratas mycket om smslån i dagens samhälle och det är generellt sett ett väldigt negativt laddat ord. Det finns flera missförstånd kring vad smslån är såväl som att det skulle vara farligt att ta ett smslån.

För dig som behöver pengar snabbt kan ett smslån vara det enda alternativet, och det behöver inte vara farligt. Vi ska gå igenom vad ett smslån är och hur du som låntagare kan ta ett smslån på ett säkert sätt utan att hamna i ekonomisk knipa.

Vad är ett smslån?

Ett smslån, eller snabblån som det kallas idag, är ett lån som i princip vem som helst kan ta. Det är ett så kallat mikrolån, vilket innebär att man lånar mindre summor pengar och betalar av lånet under en kortare tid. Vanliga smslån brukar ligga på omkring 1000–50 000 kr, men kan även vara mer beroende på vilken långivare man använder sig av.

Smslån var populärt i början av 2000-talet och lockade många, främst unga, som behövde pengar snabbt och enkelt. Det som är bra med ett smslån är att du som låntagare får dina pengar snabbt, oftast redan samma dag som du ansöker och blir beviljad lånet.

*Högkostnadskredit*

Belopp:
Villkor:
Visa mer resultat

Varför ska man ta ett smslån?

Om du behöver pengar snabbt kan ett smslån vara ett bra alternativ, men generellt sett är det alltid bättre att överväga ett privatlån istället för ett smslån. Detta på grund av att smslån ofta har skyhöga räntor, som gör att du som låntagare kan bli skyldig långivaren otroligt mycket pengar – mycker mer än vad du egentligen lånade.

En vanlig sorts smslån kan innebära att du lånar 3000 kr som du betalar av på 30–90 dagar. Räntan ligger oftast på otroligt höga procent, vanligast 20–40%, vilket resulterar i att ett lån på 3000 kr kan kosta dig så mycket som 5000 kr. Det kan verka som en låg summa, men om du istället tar ett smslån på 50 000 kr kan du bli skyldig att betala tillbaka 70 000 kr. Ett privatlån däremot, brukar ligga på omkring 5–15% i ränta – något som gynnar dig som låntagare betydligt mycket mer.

Hitta rätt smslån

Om du trots allt vill ta ett smslån är det klokt att jämföra olika långivare för att hitta ett smslån som har en schysst ränta, som inte har massa dolda avgifter och som har bra villkor. Du vill inte ta ett smslån utan att jämföra långivare, då du lätt kan hamna i stor skuld till långivaren enbart på grund av att du inte gjorde din efterforskning.

Det finns än idag väldigt många olika långivare som erbjuder smslån, vilket fortfarande lockar många. Långivarna marknadsför dessa lån genom att lova att du får pengarna på mindre än 15 minuter, men de berättar inte för dig om riskerna med att ta lånet, eller hur hög räntan är.

Jämför olika långivare med Credlån

Här på Credlån kan du jämföra olika långivare för att hitta ett lån som passar dig, som har schyssta villkor och så låg ränta som möjligt. Vår grymma kalkylator hjälper dig att räkna ut vilket lån som passar dig och dina behov bäst, genom att jämföra över 42 olika banker och långivare för att hitta ett så bra altenativ som möjligt.

Välkommen till Credlån – vi hjälper dig att hitta rätt lån!